Dagje uit naar prachtig Dordrecht

Nederland heeft zoveel mooie plekken. Ik ben steeds weer verbaasd over wat ik ontdek in ons eigen kikkerlandje. Dit keer gingen we naar waterstad Dordrecht. Natuurlijk was Franks (tweedehands) audioapparatuur wederom de aanleiding. Maar dat mocht de pret niet drukken. Integendeel.

Een Magazijn vol

In het restaurant van Het Magazijn eet je ook veggie en vegan.

We startten ons bezoek bij Het Magazijn, een groot oud pand met daarin meerdere leuke winkels en een restaurant. Wij waren er vanwege Velvet Music, een speciaalzaak in audio. Frank bracht er een van z’n vintage versterkers om die te laten repareren (zie de eerder genoemde aanleiding van ons bezoek). Het is dat we niet zoveel tijd hadden en al andere plannen, anders had ik er graag langer willen rondneuzen.

Water en geschiedenis

Dordrecht is een oude stad. Als een van de eerste steden van Nederland kreeg het in 1220 stadsrechten. Maar zelfs al in de 12e eeuw wordt er melding gemaakt van Dordt. Je wandelt door een binnenstad die een en al historie ademt.

De stad is een echte waterstad. Het is leuk om er simpelweg wat rond te wandelen langs de grachten en de kades, want om elke hoek vind je weer een ander mooi uitzicht. In de stad vind je het Drierivierenpunt waar drie (en eigenlijk zelfs vier) rivieren samenkomen. De Oude Maas, het Wantij, de Noord en de Beneden Merwede. Loop onder de Groothoofdspoort door en je ziet een prachtig plaatje. Ella vond het indrukwekkend om er de grote schepen voorbij te zien varen.

Het Drie (eigenlijk vier) rivierenpunt.
De Groothoofdspoort.

Wat ik erg leuk vond in Dordrecht waren de kleine winkeltjes. Die vind je rond de Voorstraat en de Wijnstraat. De H&M’s en Mediamarkten zitten er ook, maar die kun je gemakkelijk omzeilen, door gewoon in het mooie deel van Dordt te blijven 😉

Lekker kuieren langs de grachten.

Boeken zat in de Boekenla

Als fans van tweedehands én van boeken bezoeken we graag tweedehands boekwinkels. Helaas worden die steeds zeldzamer, maar in Dordrecht vind je er nog zo eentje: de Boekenla. Een winkel vol mooie boeken en elpees voor leuke prijzen, praatgrage medeklanten en een eigenaresse die je koffie en dropjes aanbiedt. Ik slaagde er voor twee klassiekers voor als Ella groter is: Ronja de Roversdochter en Mariken. Frank pikte een plaatje mee van AC/DC. En Ella zelf wilde per se een DVD van de Disney prinsessen. Tja…

Meer dan koffie bij Coffeelicious

Van al dat geslenter krijg je honger: dus we slenterden door naar Coffeelicious. Hoewel we het dus niet zo op ketens hebben maakten we voor deze lunchroom een uitzondering. Omdat ze er vegan gerechten hebben én omdat ze goede recensies hadden op Tripadvisor. Zo beïnvloedbaar zijn we dan ook wel weer.

En klopten die goede reviews? Ik vond van wel. Ik kreeg huisgemaakt soda bread met bietenhumus en avocado, erg lekker. En Ella was ook helemaal happy met haar vrolijke nutella boterhammen. En Frank.. die was tevreden met zijn banana pancakes. Maar zoals wel vaker als we buiten de deur eten: het was voor hem een beetje te weinig. De volgende keer wordt het waarschijnlijk toch iets stevigers, zoals het roerei met tomaat en kaas of de Dutch sandwich met blauwe kaas en rode biet.

Duurzame tips in Dordrecht?

Die volgende keer komt er trouwens binnenkort alweer aan, want we gaan Franks versterker ook weer ophalen. Kom of woon je in Dordrecht? Laat me hier of via Instagram dan weten welk duurzame adresje we zeker moeten bezoeken. Wie weet nemen we er een kijkje!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *