Foodtest – Is het lekker? (deel 1)

Vegan hamburger bij Vegan Junkfood Bar

Wie ons op Instagram volgt weet het al: we testen regelmatig (nieuwe) plantaardige en vegetarische producten. Het leek me handig om die hier eens op een rij te zetten, zodat je ze gemakkelijk terugvindt. Deel 1, want ik vermoed dat er nog vele zullen volgen. Veel plezier en eet smakelijk!

Creamy Oat Fraîche van Oatly

Plantaardig – € 2,69 voor 200 ml  
Rondlopen in vegan/vegetarische supermarkt Veggie4U in Den Haag is voor mij alsof ik in een snoepwinkel ben beland. Ik wil dan meteen van alles proberen. Dus dat doe ik dan ook maar 😉 . Zoals deze crème fraîche van Oatly. Oatly is inmiddels een bekend havermelkmerk, maar deze versie was ik nog niet tegengekomen. Als toevoeging in sauzen vind ik het een echte aanrader. Ze worden er lekker romig van (klikkerdeklik door de foto’s om dat te zien).

Country Veyona worst van Vantastic Foods

Plantaardig – € 4,- voor een worst van 320 gram 
Ik hield eigenlijk nooit zo van worst toen ik nog vlees at, dus ik mis het ook niet. Frank hield er meer van, dus we haalden deze worst in huis. We vinden hem allemaal lekker (kleine vegacarnivoor Ella ook) en kopen hem regelmatig, maar zoals je in de reacties op het bericht ziet verschillen de meningen.

Veggi Filata Mozzarella

Plantaardig – € 2,49 voor twee bolletjes van bij elkaar 120 gram
De verhalen die ik erover las waren veelbelovend en nu waren ze ook nog eens in de aanbieding bij Ekoplaza (voor 2 euro). Deze moest dus getest worden. Maar wat een tegenvaller. Huil. Misschien dat hij gesmolten wel lekker is?


Vegan Junkfood Bar

Geen los product, maar ik wil hem hier toch graag terug laten komen: de plantaardige hamburger van de Vegan Junkfood Bar. Het schijnt dat zelfs die hard-vleeseters ervoor omrijden. En dat kunnen we ons wel een beetje voorstellen…

Vego vegan chocolate bar

Plantaardig – € 3,49 voor een grote reep van 150 gram
Ik ben een chocoholic, en dan vooral voor melkchocolade <3. Dat is niet zo handig als je veganist wilt zijn. Maar het biedt meteen een goed excuus om allerlei plantaardige chocola te proberen. En dan valt het eigenlijk heel erg mee wat er allemaal op de markt is. Zoals deze chocoladereep van Vego.

Simply V roomkaas en pure hagelslag van De Nieuwe Band

Plantaardig – Roomkaas: € 3,29 voor 150 gram. Hagelslag: € 3,39 voor 225 gram
Ik heb gemerkt dat het het makkelijkst was om eerst mijn ontbijt te ‘veganizen’ . En toen dat lukte de lunch. Inmiddels ben ik bij het avondeten beland, maar ik probeer nog steeds nieuwe opties voor het middageten. Zoals de roomkaas van Simply V en hagelslag van De Nieuwe Band. De laatste kocht ik vooral omdat hij biologisch was. Want in principe zijn alle pure chocolades plantaardig (maar check voor de zekerheid wel het label). 

Duurzamer eten

Er zijn nog genoeg plantaardige en duurzame producten die we nog niet geprobeerd hebben. En er komen ook steeds nieuwe bij. Dus maak je maar op voor heel wat andere artikeltjes over eten 😉 (had ik al gezegd dat ik van eten hou?). In de tussentijd ben ik heel benieuwd wat jij van de geteste producten vindt. Net zo lekker/vies als wij? Laat het me weten! En tips hoor ik natuurlijk ook graag 🙂

Meer lezen over duurzaamheid?

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *