Dagje Den Bosch: fijne stad met veel vintage en vega

Vintage winkelen in Den Bosch

Een extra (Hemelvaart)dag vrij! Dat vraagt om een kleine stedentrip. En na een urenlange zoektocht mijnerzijds, waar ik jullie verder niet mee ga vermoeien kwam mijn vriend met het fantastische plan om richting Den Bosch te gaan. Het blijkt een stad met leuke vintage winkels en vegetarische eettentjes. En dat onder toezicht van de prachtige Sint-Janskathedraal.

(Dit artikel komt van mijn vorige blog en is herplaatst op Familie Duurzaam op 10 oktober 2017)  Hieronder vind je verslag van de dag en een kaart met mijn favoriete plekken.

Snaai

Café Voltaire in Den Bosch

Veggie lunch
Na aankomst lunchten we bij een heel bijzonder tentje: Café Voltaire.
De gerechten zijn hier vegetarisch en biologisch en het servies is kleurrijk tweedehands. En grappig: er is geen menukaart! De gerechten worden bereid op basis van de aanwezige ingrediënten. Ze maken daarmee wat je lekker vindt. En dat zit wel goed, want de dames van Voltaire doen hun uiterste best om je tevreden het café te laten verlaten. Wij kozen voor een heerlijke tosti met vegetarische kaas, avocado, tomaat en rucola en een schuimige cappuccino <3.

Tweedehands hemel

vintage winkel Puik in Den Bosch

Na de lunch togen we naar de Orthenstraat. Hier bevinden zich onder andere de vintage winkels Puik! (update 8 oktober 2017: helaas is Puik! sinds september 2015 gesloten) en Mr. Orange. Puik is een bonte verzameling van tweedehands producten. Met onder andere meubels, vazen, kaarten, sleutelhangers en speelgoed. In goede staat en niet te duur. Op de eerste verdieping vind je een verzameling boeken en platen.

Ik heb er lang rondgesnuffeld tussen de snuisterijen en kocht uiteindelijk een thermoskan met roze retromotief. M’n vriend heeft er een paar mooie kaarten met klassieke filmsterren op de kop getikt.

Gevel van vintage winkel Mr.Orange in Den Bosch

Mr. Orange (update 8 oktober 2017: de fysieke winkel van Mr, Orange is per juli 2015 gesloten. Je kunt nog wel terecht in de webshop) is de andere vintage winkel waar ik graag heen wilde. Hier hebben ze veel kleurige jaren ’70 kleding, woonaccessoires en sieraden. Unieke items ook, zoals een space helmet televisie (Videosphere) en veel retro stoffen. Mr. Orange is een winkel waar je eigenlijk regelmatig moet checken of er nieuwe spullen zijn. Hij is iets prijziger dan Puik, maar je kijkt er je ogen uit!

In de Orthenstraat zit ook Bink & Lola (update 10 oktober 2017: Bink & Lola is een pop-up concept. Ze zitten momenteel niet meer in de Orthenstraat). Een tof winkeltje met vintage-stijl kleding, hippe hebbedingetjes en een collectie tweedehands platen.

Diner voor twee

Foto van tafel met vegetarische tajine bij Shisha in Den Bosch

‘s Avonds aten we bij Tunesisch-Marokkaans restaurant Shisha. Omdat we niet zoveel honger hadden kozen we voor een gezamenlijk voorgerecht en allebei een tajine. Die laatste was ruim gevuld met verschillende soorten groente. Met de couscous en de salade erbij zaten we goed vol. Qua smaak waren de gerechten prima, maar niet fantastisch. Bij apart bestellen vond ik ze daarom een beetje aan de dure kant. De volgende keer gaan we daarom waarschijnlijk voor het fijn geprijsde vegetarische verrassingsmenu.

Al met al was het een erg leuke dag en is Den Bosch een mooie, afwisselende en gastvrije stad.

Wil je er zelf ook eens heen? Op deze kaart vind je mijn favoriete plekjes in Den Bosch (die uit dit artikel én nog een paar extra). Gebruik de kaart op je mobiel bij een bezoek aan de stad! En heb je zelf tips? Laat het weten in een reactie 🙂

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *