Belevenisboerderij Schieveen

Vader en kind lopen door de OERRR speelnatuur bij boerderij Schieveen

Terwijl Frank, Ella en ik op weg waren naar de bakstenen voor in de tuin (ons volgende verbouwingsproject), ergens tussen Delft en Rotterdam, reden we langs een bordje met daarop ‘Belevenisboerderij Schieveen’. Belevenisboerderij, dat klonk apart en in eerste instantie als een jeukwoord. Maar we hadden trek en zochten een plek waar we iets konden eten. Toch even kijken? Het bleek inderdaad een plek te zijn waar van alles te beleven viel.

Boerderij Schieveen ligt op een steenworp afstand van Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport. De boerderij is een samenwerking tussen Natuurmonumenten en Gemeente Rotterdam. Het is een uniek plekje in de dichtbebouwde streek. Je vindt er onder meer OERRR-speelnatuur, stadsschapen, uitloopkippen en een boerderijwinkel-slash-lunchroom. Kaplaarzen en overalls zijn beschikbaar voor wie het aandurft de waterspeeltuin te betreden.

Uitzicht op groene hart met de skyline van Rotterdam
Op een steenworp afstand van Rotterdam

Populaire plek voor ouders en kinderen

Omdat het lunchtijd was aten we eerst iets, dus Ella moest haar pogingen een tractor te confisqueren even uitstellen. De boerderij heeft een eenvoudige kaart, maar hij is oké en redelijk betaalbaar. Voor vegetariërs is het wel zoeken (tosti kaas/broodje gezond zonder ham), dus voor plantaardige eters waarschijnlijk helemaal.

Wij kwamen trouwens aanwaaien op een zaterdagmiddag, maar kun je het plannen: kom dan op een ander moment. Het was druk!

Vader en kind lopen door de OERRR speelnatuur bij boerderij Schieveen
De OERRR-speeltuin van Natuurmonumenten

Hoi hooi en schattige schapen

De OERR-speeltuin bij de boerderij is erg tof. Ella is nog te klein om er alleen in te spelen, dus ging ze samen met Frank en mij op verkenning. Maar oudere kinderen kunnen zich er waarschijnlijk uren alleen in vermaken. Zeker met hoge temperaturen is het water in de speeltuin heel leuk. En dan als ouder lekker aan de kant zitten. Relaxend in het zonnetje met wat te drinken erbij. Cliché, maar oh zo fijn, toch 😉 ?

Kind aait schaap op boerderij
Schaapje, schaapje, heb je witte wol? “Nee, bruine.”

Streekproducten in de boerderijwinkel

Ik werd heel vrolijk van de boerderijwinkel. Als veganist-in-transitie is een eitje van blije kippen, waarvan je zeker weet dat ze kunnen stofbaden en dat ze de ruimte hebben, een mooi tijdelijk compromis. Ook verkoopt de boerderij wol van de schapen, kaas van de koeien en nog veel meer (ook niet-dierlijke) producten.

Kortom, ik vind Belevenisboerderij Schieveen een sympathiek initiatief. Het is een leuk adresje voor als je je in de driehoek Delft-Rotterdam-Zoetermeer bevindt. En wellicht zelfs leuk genoeg om eens expres op te zoeken.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *