Vintage keuken inbouwen (deel 3)

Vintage keuken met meisje en poes

We zijn er een half jaar mee bezig geweest, maar eindelijk kunnen we kokkerellen, afwassen, snoepen en genieten in onze eigen vintage keuken! Ben je benieuwd hoe het eindresultaat eruitziet, na de werkzaamheden uit de eerste en tweede blog? Bekijk het resultaat van het harde werken in deel 3.

Ik begin hieronder meteen met een overzichtsfoto. Hierop zie je goed ons mooie nieuwe bamboeblad. Eén van de weinige onderdelen van de keuken die we nieuw hebben gekocht. Bamboe is een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal, en wij vinden het er ook prachtig uitzien. We bestelden onze bladen bij Enrico Maatmeubelen. Enrico maakte de bladen perfect passend (en dat was lastig in ons geval!) en zorgde voor een prachtige afgeronde hoek.

Vintage en retro keuken

Bamboe keukenblad
Ons bamboe keukenblad <3 De binnenrand van de kast is inmiddels ook mooi afgewerkt met een houten latje.

Tweedehands kookhemel

Verder is bijna alles tweedehands. Van de afzuigkap tot de broodtrommel. En van de pannenrekjes tot de koffiemolen. Zelfs veel van de pannen en ons gave broodrooster. Het fornuis en de vaatwasser uit de oude keuken mochten blijven, dus zijn eigenlijk ook een beetje preloved.

Fornuis in vintage keuken
Een van m’n favoriete kastjes: de smalle naast het fornuis. Perfect voor flessen en potten.
Vintage keukenplankjes met pannen
Dit is zo’n leuk, kleurrijk hoekje geworden.
Vintage en retro wasbak met tegeltjes
‘Reinigen met Vim’

Ons derde blad met de wasbak is een oudje. Met geel-witte tegeltjes en gemaakt van ocriet (‘Reinigen met Vim’ staat er nostalgisch op het afvoerputje). Na wat online speuren kwamen we erachter dat de ocrietfabriek waar hij is gemaakt in Utrecht stond en nog niet zo lang geleden is gesloopt. De fabriek maakte ook lavetten, een soort kruising tussen een douche, bad en wasbak. Op de website van Mario Bosch lees je alles over de interessante geschiedenis van ocriet en lavetten.

In stijl afval scheiden

Afval scheiden in onze BinBang
Rode vintage koelkast
De retrorode koelkast

Onze BinBang konden we niet goed kwijt in de vorige keuken, maar in de nieuwe past hij precies naast het aanrecht. BinBang is een afvalscheidingssysteem dat gemaakt is van gerecycled plastic. Aan elke bak zit een handvat. Zo kun je dus makkelijk even je afval wegbrengen tijdens het boodschappen doen.

We hebben er een GFT-bak en (natuurlijk) een bamboe plank bij en vinden het systeem erg fijn werken. Voor echte die hards is er ook een BinBang-wormenhotel te verkrijgen 😉 .

Retro keukenkiekjes

Vintage en retro oranje weegschaal

Vintage koffiemaler en oranje broodtrommel

Vintage keukenhoek met oranje accessoires

Vintage keuken met bamboe blad
Zo ziet de keuken eruit als hij in gebruik is. En vaak nog wel een stuk rommeliger ook. Maar nog steeds mooi, toch?

Hoe bevalt dat nou, zo’n keuken?

Het heeft even geduurd voor de keuken klaar was en alles zijn plek had. En zelfs nu zijn er nog wat losse eindjes. Maar achteraf was het het allemaal waard. Het is zo’n fijne, lichte ruimte geworden. En we hebben de keuken weer deels in zijn oude stijl en glorie hersteld, met originele elementen en een hoop nieuwe oude schatten. En dat voelt ook goed 😉 .

Lees ook blog één over hoe het allemaal begon en wat ons bezielde met dit plan te starten. In blog twee lees je over hoe de verbouwing verliep en wat er allemaal mis ging. Maar gelukkig ook weer goed kwam, zoals je in deze blog hebt kunnen lezen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *